Atentie!
Acest site foloseşte cookies! Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor.

Conditii de utilizare

Internship Guvernul Romaniei
Calendar
Astazi5329
Ieri2312
Saptamana curenta5329
Luna curenta90474
Total1767020

in momentul acesta sunt 115 vizitatori si nici un membru online


Kubik-Rubik Joomla! Extensions
 • ANUNŢ IMPORTANT: MODIFICAREA PROGRAMULUI COMPARTIMENTULUI REGISTRATURĂ

  Mai mult...

 • Formulare tip petitii

  Petițiile care se trimit prin e-mail vor fi întocmite conform modelelor indicate aici.

  Mai mult...

 • Informare privind şedinţa Comisiei speciale de retrocedare din data de 28 noiembrie 2016

  Mai mult...

George Băeşu, preşedinte ANRP, s-a întâlnit cu EuroSenior

 

George Băeşu, preşedinte ANRP, s-a întâlnit cu EuroSenior

 

Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor, George Băeşu, s-a întâlnit vineri, 29 iunie, cu o delegaţie formată din reprezentanţii Asociaţiei EuroSenior a Pensionarilor şi Expropriaţilor din România.

Astfel, actuala conducerea ANRP primeşte delegaţia EuroSenior pentru a doua oară de la preluarea mandatului.

Reprezentanţii EuroSenior au cerut lămuriri cu privire la problema amânării procedurilor pentru despăgubirea foştilor proprietari, care au fost suspendate până la data de 15 mai 2013 prin modificările aduse de către Parlamentul României ordonanţelor de urgenţă OUG nr. 62/2010 şi OUG nr. 4/2012.

Preşedintele ANRP, a explicat că această nouă amânare vine în contextul în care CEDO a amânat termenul limită până la care statul român poate modifica legea retrocedărilor, respectiv mai 2013. George Băeşu a informat participanţii la întâlnire că ANRP urmăreşte în prezent îmbunătăţirea activităţii şi că se lucrează pe două paliere: unul tehnico-administrativ, care priveşte procedurile de lucru din cadrul Autorităţii, şi unul legislativ care vizează reformarea legislaţiei din domeniul restituirii proprietăţilor. În mod concret, se doreşte o sporire a rolului ANRP în controlul legalităţii dosarelor de restituire şi o armonizare a termenelor şi a procedurilor din materia restituirilor cu scopul eliminării cauzelor care au condus la tergiversarea activităţii la nivel naţional.

Asociaţia EuroSenior a cerut preşedintelui ANRP „organizarea în teritoriu a unor întâlniri cu reprezentanţii şi membrii EuroSenior precum şi să se ţină cont de o serie de propuneri ce presupun un mai bun cadru legislativ pentru termenele de depunere a actelor, limitarea preţului pe metrul pătrat alături de limitarea suprafeţelor de despăgubit, stoparea cesionărilor, respectiv o grilă pentru evaluări cât mai corectă".

 

Serviciul Comunicare

Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor

29 iunie 2012