Calendar
Astazi1081
Ieri1575
Saptamana curenta4280
Luna curenta33741
Total951380

in momentul acesta sunt 50 vizitatori si nici un membru online


Kubik-Rubik Joomla! Extensions

Comunicat de presă

 

Diferenţe de peste 20% în dosarele reevaluate de A.N.R.P.

 

Bucureşti, 15 martie 2013

            Urmare solicitărilor Curţii de Conturi, A.N.R.P. a demarat în decembrie 2012 reevaluarea a 400 de dosare în care s-au acordat despăgubiri în 2008, iar primele rezultate arată diferenţe uimitoare, care conduc la ideea că evaluările iniţiale s-au făcut cu încălcarea legii. Reevaluarea presupune transmiterea dosarului la un alt evaluator şi refacerea raportului de evaluare, la preţurile şi condiţiile din 2008.

           

Din cele 111 dosare pentru care au venit rapoartele de reevaluare, în 25 apar diferenţe de peste 20% faţă de evaluarea iniţială.

           

Pentru o mai bună înţelegere prezentăm situaţia unui dosar în care s-a constatat o diferenţa de 32 milioane lei faţă de evaluarea iniţială, adică de la 51 milioane lei la 19 milioane lei. Dosarele cu probleme, aprobate în 2008, se regăsesc cu preponderenţă în municipiul Piteşti si municipiul Bucureşti.

           

Pentru restul de dosare, rezultatele finale urmează a fi transmise ANRP până la sfârşitul lunii aprilie a.c..

 

            Având în vedere situaţia creată, A.N.R.P. va sesiza organele de cercetare penală pentru clarificarea condiţiilor în care s-au făcut evaluările iniţiale şi tragerea la răspundere pentru eventualele ilegalităţi apărute în procesul de despăgubire.

           

Serviciul Comunicare
Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor